Северна Корея кани руснаци на ски

Срещу 750 долара туристите ще се насладят на четиридневно пътуване до курорта Масикрьонг

Спорт
13:53 - 25 Януари 2024
4283
Северна Корея кани руснаци на ски

Руска туристическа агенция обещава прекрасно "семейно ски пътуване до луксозен курорт" край столицата на Северна Корея - Пхенян.

Това е първата реклама откакто изолираната страна затвори границите си заради Covid-19.

Срещу 750 долара руските туристи вече могат да се запишат като първите, които ще се върнат в страната за четиридневно пътуване до ски курорта Масикрьонг, според обявата на уебсайта на руската туристическа агенция "Восток Интур".

"В Масикрьонг ще се озовете в истински рай за любителите на зимните спортове", гласи рекламата, която изтъква "чистия планински въздух и великолепните гледки".

Рекламираното пътуване до е планирано да потегли от руския пристанищен град Владивосток на 9 февруари.

Според обявата таксата покрива двупосочните полети от Владивосток до Пхенян и пътуването с автобус до ски курорта, който се намира на върха на 1360-метров връх. Маршрутът включва и посещения на местни музеи и храмове.

Държавните медии не потвърждават официално тази информация и продължават десетилетията на мълчание по повод рождения му ден

Според уебсайта на агенция "Восток Интур" тя организира редовни екскурзии до Китай, като севернокорейското пътуване е последното й допълнение.

Саймън Кокеръл - генерален мениджър на Koryo Tours, заяви, че това ще бъде първото му пътуване до Северна Корея след затварянето през януари 2020 г. Определи го като "положителен знак", но предупреди да не се предполага, че означава по-широко съживяване на туризма.

"Бих бил предпазлив в предположението, че това ще доведе до общо отваряне за всички туристи", смята експертът.

Пушка, шапка, ръкавица на космонавт и военни дронове – които са нарушение на санкциите на ООН, са част от скъпите дарове

Северна Корея не е обявила възобновяване на туризма, но според държавната информационна агенция KCNA министърът на външноикономическите отношения Юн Джонг Хо се е срещнал с губернатора на Администрацията на морските територии на Москва Олег Кожемяко по време на посещението си в Северна Корея през декември.

KCNA съобщи, че двете страни са обсъдили "въпросите за поставяне на междурегионалното икономическо сътрудничество на по-висок етап".