Северна Корея обстрелва Южна...с изпражнения (СНИМКА)

Топ
15:39 - 29 Май 2024
3076
Северна Корея обстрелва Южна...с изпражнения (СНИМКА)

Южна Корея предупреди жителите, живеещи близо до границата със Северна Корея, да бъдат нащрек, след като медиите съобщиха, че са били засечени повече от 90 балона, носещи различни предмети, включително боклук и екскременти.

Южнокорейските военни заявиха, че неидентифицирани обекти, за които се смята, че са от Северна Корея, са били забелязани близо до силно укрепената граница и призова хората да не се приближават и да съобщават за тях на военните или на полицията.

До днес бяха открити повече от 90 балона, като някои от тях са се приземили на земята, а други все още са били във въздуха, Йонхап нюз, позовавайки се на военен източник.

Кадри, публикувани в южнокорейските медии, показват надут бял балон с привързана към него найлонова торбичка и на друго изображение се вижда нещо, което изглежда като паднал балон с боклуци, разпръснати около него.

Заместник-министърът на отбраната на Северна Корея направи изявление в неделя, в което се заканва да упражни "мощна сила за самозащита“ и предупреди, че ще бъдат изпратени "купища отпадъци и мръсотия“ в отговор на това, че Сеул е изпратил по въздуха "мръсни неща“ на Северна Корея.

От години южнокорейски активисти изпращат балони с листовки към Северна Корея, критикуващи нейните лидери и  USB памети с клипове на Kей-поп музика.

Северна Корея и Южна Корея остават технически във война от Споразумението за примирие сложи край на сраженията в Корейската война през 1950-1953 г., припомня Ройтерс, цитиран от БТА.