Северна Македония затвори границите си

В страната са регистрирани петима нови заразени с коронавирус

Балкани
08:02 - 17 Март 2020, Обновена на: 08:06 - 17 Март 2020
3073
Северна Македония затвори границите си

Северна Македония реши да затвори всички гранични пунктове в страната за преминаване на чуждестранни граждани, пътници и превозни средства, с изключение на преминаващи транзитно товарни превозни средства, представители на дипломатическия корпус в страната, както и за други лица, за които достъпът ще бъде осигурен от Министерството на вътрешните работи.

В страната са регистрирани петима нови заразени с коронавирус. Това съобщи македонският министър на здравеопазването Венко Филипче. До момента общият брой на заразените с коронавирус е 23. Най-сериозно е положението в град Дебър и Център Жупа. В инфекциозната болница в Скопие са настанени 14 заразени с коронавирус.

Международното летище Скопие също ще бъде затворено. Ще могат да кацат държавни, военни, товарни, медицински и хуманитарни полети до 48 часа от датата на влизане в сила на настоящото решение.

Филипче заяви, че Министерството на вътрешните работи трябва да действа по-организирано по отношение на проверките и решенията за налагане на карантина и да информира своевременно правителството.