SEX от нафталина! "Воуг" събра за корица дърти супермодели

Синди Крофърд, Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста и Кристи Търлингтън повториха фотосесия от януари 1990-а

През ключалката
16:14 - 12 Август 2023
11414
SEX от нафталина! "Воуг" събра за корица дърти супермодели

На корицата на британското и американското издание на списание "Воуг" за септември ще се появят секси бабките Синди Крофърд, Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста и Кристи Търлингтън в повторение на кадър от януари 1990 г.,. Сред тях липсва само Татяна Патиц, която почина по-рано тази година след борба с рак на гърдата.

Идеята да бъде повторена по съвременен начин фото сесията от преди почти 34 години е на Едуард Енихил, главен редактор на британския "Воуг" и спряган за наследник на Анна Уинтур, главен редактор на американското издание и най-високопоставеният ръководител на съдържанието на издателството. 

Оригиналът

Петте момичета от корицата от януари 1990 г. станаха истинска легенда, когато се появиха в клипа към "Фрийдъм" '90 - хит на Джордж Майкъл, предизвикал навремето сензация и с това, че толкова известен изпълнител изобщо не се появява във видеото си. Мълвата е, че Майкъл ги избрал именно защото ги видял на корицата на "Воуг".

Това се смята и за началото на епохата на супермоделите в модата, подчертава го днес и Енихил. Специалистите поставят в тази група на момичета, прочули се далеч извън модните среди, още Хелена Кристенсен и Клаудия Шифер. През 90-те години Еванджелиста каза, че желаещите да работят с тях били толкова много, че "не ставаме от леглото за по-малко от 10 хи. долара на ден".

Същите дами днес