SEX скандал в Америка в разгара на изборите: Джо Байдън обвинен, че опипвал жени

Актуални новини
19:03 - 01 Май 2020
8641
SEX скандал в Америка в разгара на изборите: Джо Байдън обвинен, че опипвал жени

Бившият вицепрезидент на САЩ и кандидат на Демократическата партия за президент на САЩ – Джо Байдън, който ще се изправи срещу Доналд Тръмп на изборите през ноември, отрече обвиненията в сексуално посегателство, отправени от негова бивша сътрудничка. 
Твърденията на Тара Рийд – служител на Байдън в миналото, са с давност 27
години, когато той все още е сенaтор.

"Тези обвинения не са верни. Това никога не се е случило", каза Байдън в специално изявление. Той добави, че когато жени правят обвинения в посегателства, те трябва да бъдат чути, но "техните твърдения трябва внимателно да се разследват и проверяват". В изявлението си Байдън отбеляза, че бивши негови главни помощници от времето, когато е бил в Сената през 1993 г. и когато според Тара Рийд е станал въпросният инцидент, отричат да са знаели за него.

Според Рийд самата тя на времето се оплакала на тях. Байдън отбеляза също така, че различни медии са разнищвали обвиненията на Рийд и не са успели да открият никакви бивши сътрудници, "които по някакъв начин да потвърдят нейните обвинения". 


Жената разказва, че е била помолена да му донесе чанта за фитнес. Когато двамата слезли в мазето, където се намирал въпросния предмет, Байдън я притиснал към стената и извършил сексуални действия спрямо нея, по думите ѝ – против волята ѝ. 56-годишната Рийд разказва още, че след като го е отблъснала, Байдън ѝ размахал пръст с думите „Ти не си нищо за мен. Нищо“.

Бившата сътрудничка за първи път повдигна въпроса още миналата година, но сега тя някак промени версията си и обвинението изглежда по-тежко.

Темата стана предмет на политически спекулации не само защото Байдън е вероятният кандидат за президент на демократите и съперник на републиканеца Тръмп, но и поради начина, по който лидерите на демократите се отнесоха към предишни подобни обвинения срещу върховния съдия Брет Кавано, когато той бе номиниран за този висок пост. Рийд е сред поредицата жени, които са се оплаквали, че Байдън ги е целувал или опипвал по нетактичен начин, но нейното оплакване от директно сексуално посегателство се отличава от останалите, отбелязва агенцията