СГЛОБКА?!? Калоян Методиев и "Величие" гласуват за кабинет на ГЕРБ

Верни на Ивелин Михайлов, който е идеолог и създател на изненадата на изборите, ще останат единствено Николай Марков и още двама негови колеги

Политика
19:39 - 25 Юни 2024
11187
СГЛОБКА?!? Калоян Методиев и "Величие" гласуват за кабинет на ГЕРБ

Според слухове от кулоарите на парламента, подкрепа за кабинет с първия мандат може да дойде от неочаквано място. А именно – изгоненият от парламентарната група на БСП Калоян Методиев, близък до бившия председател на столетницата Корнелия Нинова, заедно с депутати от новата партия "Величие" могат да основат нова парламентарна група, която да каже "да" за кабинет на ГЕРБ с първия проучвателен мандат.  

Само и единствено с него може да има кабинет, постави условие след консултациите при президента Радев лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Говори се, че 10 от народните представители от "Величие" ще се отцепят, като верни на Ивелин Михайлов, който е идеолог и създател на политическата сила, ще останат единствено Николай Марков и още двама негови колеги. 

Засега това остава единствено в сферата на спекулациите. Самият Михайлов обаче преди дни заяви, че очаква от партията му да има отцепници, пише "Труд".

"5-6 човека" – толкова каза той в събота, че може да бъдат изключени от групата, поради това, че са гласували в подкрепа на ГЕРБ при приемането на правилника за работа на 50-ото Народно събрание.