Шах от Божков: Няма да обжалвам края на делото срещу Борисов

Борисов може да бъде изпран напълно, прокуратурата да повдигне обвинение, обясни милионерът

Новини
15:27 - 19 Декември 2023
4932
Шах от Божков: Няма да обжалвам края на делото срещу Борисов

Бизнесменът Васил Божков обяви изненадващо, че няма да обжалва прекратяването на делото срещу Бойко Борисов, като разследването бе по негови показания. Той обяви намерението си във фейсбук.

"Днес изтича срокът за обжалване на прекратяването на делото срещу Борисов. Няма да обжалвам. Ако съдът потвърди прекратяването, Борисов ще бъде изпран напълно. Необжалвайки, оставям шанс следващите две години прокуратурата да погледне обективно доказателствата и да повдигне обвинение", отигра хода Божков. 

Миналия вторник от Софийската градска прокуратура съобщиха, че прекратява разследването, по което бяха задържани бившият премиер Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и пиарката на ГЕРБ Севдалина Арнаудова.

Тримата бяха задържани и прекараха 24 часа в ареста през март миналата година. От прокуратурата са разпитвали и депутати от ресорната хазартна комисия в парламента, но и там не са открити данни обвиненият в 19 престъпления Божков да е бил изнудван

Основателна причина за прекратеното разследване е липсата на данни къде са отивали изтеглените от бизнесмена Васил Божков милиони левове, като няма доказателства.