Шалом! Туристите от Израел се връщат в България

Общество
13:02 - 13 Август 2020
1782
Шалом! Туристите от Израел се връщат в България

Добра новина насред корона кризата - Израел се очаква днес да вкара България в свободния списък за пътувания. Според тях това ще бъде много добра новина, защото те обичат страната ни. Израелските туристи посещават морските курорти Слънчев бряг, Златни пясъци и Варна, където съчетават почивката си с хазартния туризъм. Друга тяхна дестинация е София, пише TravelNews, позовавайки се на информация от туроператори.

Предполага се, че заслуга затова има посланикът на България в Израел Румяна Бъчварова.

Израел е приоритетен туристически пазар и стратегически партньор на България. През 2019 г. са регистрирани близо 245 хил. посещения на израелски туристи у нас. Проведени бяха преговори за подписване на Меморандум за разбирателство между правителствата на България и Израел за приемане на специални мерки за подпомагане на гражданската авиация в условията на COVID-19. 

Министерството на туризма и Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията съгласуваха без бележки проекта, а Министерството на здравеопазването предостави бележки за медицинските аспекти, информира вицепремиерът своя събеседник. Министър Замир уточни тогава, че неговата позиция е за България да няма рестрикции, които да повлияят на туризма, и страната да не бъде включвана в червения списък от държави за пътувания.