Шампион: Депутат-патриот мина 53 000 км с лимузината на парламента

Личности
14:10 - 21 Октомври 2020
6478
Шампион: Депутат-патриот мина 53 000 км с лимузината на парламента

Депутат от „Обединени патриоти” се показа като истински родолюбец, следа като измина почти 53 000 километра за една година със служебната лимузина на парламента.

Точно 52 763 км е отчел Борис Ячев, издигнат от 17-и многомандатен избирателен район (МИР) в Пловдив, пресметна журналистът Иван Бакалов в „е-вестник”.

Ако приемем, че депутатинът е ходил да се среща с избирателите си, излиза, че за една година е ходил до Филибето и обратно 183 пъти, т.е., по 3-4 пъти на седмица. Тук изниква въпросът - ако наистина е бил по четири пъти седмично в избирателния си район, за да чуе болките на народа, оставало ли му е време да наминава и през работното си място - Народното събрание?

Втори в класацията отново е „патриот” - единственият от парламентарната група от 19-и МИР Русе Искрен Веселинов с „малко по-скромните” 48 360 км

Общо 15 народни избраници са изминали по над 30 хил. км само за 2019 г. От тях 11 са от ГЕРБ и по двама от ДПС и „Обединените патриоти”. Някои от тях са напълно анонимни, но има и популярни лица като Даниела Дариткова (Смолян)– 34 583 км.

От тях шестима са от ГЕРБ, трима от „Воля“, между които и очарователната Елена Пешева, дето ще готви новата конституция (бел. ред. – бивша плеймейтка, чиито снимки като танцьорка в бар публикуваха някои медии, е член на комисията за нова конституция).

И нека видим какво обеща острието на ГЕРБ Десислава Атанасова през 2009-а година:

„Депутатите ще отиват до парламента за работния си ден с микробуси и няма да ползват служебни автомобили”, съобщи русенската депутатка от ГЕРБ пред БНР.... Очевидно намеренията и резултатът отново се разминаха фатално.

И малко информация за сравнение:

В Австрия служебни автомобили се полагат само на председателите на Националния съвет, председателя на Федералния съвет и на Генералния секретар на Австрийската парламентарна администрация. Годишният бюджет за закупуване на коли възлиза на 66 000 евро (тоест по 1 до 2 коли годишно, според марката).

Великобритания – на членовете на Камарата на лордовете не се полагат служебни автомобили. За сметка на това те имат право да им се покриват пътни разходи, свързани със служебните задължения...

Кипър – парламентът има само два служебни автомобила...