Шампионът стартира с победа новия сезон в НБА (ВИДЕО)

Стеф Къри наниза 33 точки за Голдън Стейт срещу Лейкърс

Спорт
09:35 - 19 Октомври 2022
1346
Шампионът стартира с победа новия сезон в НБА (ВИДЕО)

Стеф Къри откри новия сезон в Националната баскетболна асоциация с 33 точки, а Голдън Стейт победи Лос Анджелис Лейкърс с ЛеБрон Джеймс със 123:109.

Дербито на Западния бряг беше един от първите два мача за началото на новия сезон в Лигата.

Преди началото на мача играчите на Голдън Стейт получиха шампионските си пръстени на тържествена церемония.

Джордан Пуул завърши мача с 12 точки и седем асистенции, а в една от атаките им направи страхотен пас от въздуха към Дреймънд Грийн. Изглежда отношенията между двамата са изгладени, след като Грийн удари Пуул на тренировка на 5 октомври, а след това си взе кратък отпуск от отбора, за да поработи върху емоциите си.

ЛеБрон Джеймс завърши с 31 точки, 14 борби и осем подавания, докато Ръсел Уестбрук остана с 19 пункта и 11 борби. Антъни Дейвис завърши с 27 точки, но Лейкърс не успяха да се противопоставят в третата част на защитаващите шампиони.

Клей Томпсън игра 20 минути за спечелилия четвърта титла в последните осем години Уориърс и завърши с 18 точки. Иначе треньорът им Стив Кър ограничи игровото време и на Томпсън, и на Грийн, тъй като и двамата не бяха тренирали до четвъртък. Той заяви, че специално при Томпсън ще има прогресиращо увеличаване на игровото време заради реалното му отсъствие от игра в последните две години и половина до януари заради постоянни контузии и операции.

Центърът Джеймс Уайзман се появи на терена за първи път от сезон 2019/2020, когато беше избран за най-добър новобранец на годината. През целия минал сезон той се възстановяваше от операция на коляното. Днес Уайзман вкара 8 точки и подаде още седем борби за шампионите.