Шампионът Верстапен с престижна международна награда

Спорт
14:05 - 07 Февруари 2022
2183
Шампионът Верстапен с престижна международна награда

Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен прибави още една престижна международна награда към своята колекция.

Нидерлнадецът бе избран за „Пилот на годината“ на специализираното моторспорт издание Autosport след гласуване на феновете. Пилотът на Ред Бул изпревари в класацията шампиона в Индикар Алекс Палоу, първенеца във Формула Е Ник де Врийс и Люис Хамилтън.

„Първо искам да изкажа моята благодарност към феновете, които гласуваха за мен. Цялата подкрепа през годината беше невероятна. Искам също така да благодаря на Ред Бул и Хонда, че ми дадоха колата, с която да спечеля титлата“, каза Верстапен във видеообръщение, излъчено по време на церемонията.

В негово отсъствие награда прие ръководителят на Биковете Кристиан Хорнер.

„Очевидно той се разви и помъдря през последните години. Начинът, по който той кара през миналата година беше невероятен и той се изправи срещу Люис Хамилтън, който е в своята пикова форма. Макс води в повече обиколки от всички други пилоти взети заедно и спечели повече състезания, той определено заслужава тази награда“, каза Хорнер.

Верстапен се нарежда редом до Аертон Сена, Михаел Шумахер, Мика Хакинен, Себастиан Фетел, Найджъл Мендъл, Деймън Хил и Хамилтън, които също са печелили наградата. Тя е основана през 1982 година и е отворена за всички пилоти, които се състезават на международната сцена на автомобилния спорт.