Шампионката по борба Биляна Дудова: Едва преживях загубата на майка ми преди 9 г.

Изповеди
16:48 - 19 Януари 2020
4827
Шампионката по борба Биляна Дудова: Едва преживях загубата на майка ми преди 9 г.

Шампионката по борба Биляна Дудова преди 9 години е загубила майка си. „Това беше най-трудният момент в живота ми, защото едва го преживях. Дадох си сметка, че се боря за нея и знам,че тя ме подкрепя винаги. Винаги се боря за живота си и по всякакъв начин съм се опитвала да постигам целите си. Трудностите ми помогнаха да бъда винаги опора на другите", каза спортистката пред Нова тв.

Преди дни е плакала, защото е носила в молитвеника снимка на майка си. "Това винаги ме натъжава и усещам, че се свързвам с нея. Става ми тежко, защото никога няма да я прегърна", заяви тя.

В началото на 2019 година Биляна Дудова печели трета поредна европейска титла в борбата. Скоро след това младата спортистка се срива психически. Новината, че е направила опит за самоубийство, шокира спортните среди. На 21 май, между 20:00 и 21:00 часа 21- годишната трикратна европейска шампионка била приета в болницата с порезна рана в лява предмишница, без засягане на съдово-нервен сноп или на магистрални кръвоносни съдове. Биляна Дудова е спасена.