Шано фирма държала заведението пред Народния театър

Политика
08:00 - 21 Декември 2021
11663
Шано фирма държала заведението пред Народния театър

Шано фирма, с фалшив адрес и собственик - бушон с десетки регистрирани търговски дружества, държи незаконното заведение пред Народния театър, сочи справка на Lupa.bg, след като районният кмет на "Средец" Трайчо Трайков разкри в късна фейсбук публикация в понеделник името й.

Оказва се, че "БУЛ АУТО РЕНТ" ЕООД, с която Столичната община е сключила договора през далечната 2012 г. за заведението, а не е плащала надлежните си разходи и задължения към "Московска" 33, е регистрирана едновременно и в район "Изгрев", и в район "Възраждане". За седалище е посочна ули. "Райко Алексиев", където се намира един от първите тузарски затворени комплекси в столицата. А името - Виолета Павлова Стойчева, посочено за собственик на менте компанията, одрусвала години наред софиянци и гости на столицата с кафе за по 3 лева чашката, е кухо лице, вписано къде ли не в страната с различни фирми - от Варна, през Лясковец, до несъществуващия адрес.

В същото време обаче с разкритието, че де факто в понеделник са били премахнати само супер подвижните елементи от заведението като шатри, маси и столове, барът си стои, и де факто основната част от заповедта на Трайков не е изпълнена. Тече и срок за обжалване, който приключва на Стефановден и ако дотогава не бъде съборен, ще се стигне до принудителното му разбиване.

Любопитният детайл е, че публикацията на местния софийски кмет запали искра за война с независимия общинар в СОС Борис Бонев.

Трайков директно го обвини, че си е направил пиар акция на гърба на район "Средец":

"Започвам този текст с една молба - когато сте научили от мен, че даден проблем вече е почти решен, няма смисъл да се снимате в гневна поза пред него и след три дни да обявявате победа (както постъпиха от Спаси София, след като разбраха, че има заповед за премахване на заведението пред Народния театър). В отделен пост ще напиша как можете наистина да помогнете, ако сте общински съветник (за да не стане сега много дълго), но на първо време и най-обикновена коректност е достатъчна", пише бившият енергиен министър. 

И уточнява за безславния край на заведението:

"Район Средец е съставил на заведението 10 акта за установяване на административно нарушение и е отправил няколко нотариални покани за изплащане на дължими суми, като при това дори не сме страна по договора. По тази причина цялата документация е изпратена до Дирекция „Общински приходи“, отдел „Ревизии и събиране на вземания“ към СО.

За последните две години в район Средец премахнахме няколко десетки незаконни преместваеми обекти – без изключение брадясали казуси, нови нямаме – както със собствени сили, така и в сътрудничество с НАГ, Софинвест и Столичен инспекторат".