Шарл Льоклер стартира първи в Австралия

В края на квалификацията Фернандо Алонсо се заби в стената и загуби шансове за добра позиция

Спорт
16:53 - 09 Април 2022
3014
Шарл Льоклер стартира първи в Австралия

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер ще стартира първи в Гран При на Австралия. Той спечели квалификацията на пистата „Албърт Парк“, като записа време от 1:17:868. Зад него остана Макс Верстапен с 1:18:154. Тройката допълни Серхио Перес с 1:18:240.

Перес ще стартира от втора редица заедно с Даниел Рикиардо, който записа четвърто време в квалификацията. Двамата пилоти на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел пък ще започнат от трета редица.

В първата фаза на квалификацията Ланс Строл предизвика червен флаг, след като безрасъдно закачи Никола Латифи и потроши болида му. Това позволи на Себастиан Фетел да изелезе на пистата и да запише време, след като потроши болида си на третата тренировка, но механиците на Астън Мартин се справиха

В края на квалификацията Фернандо Алонсо се заби в стената и загуби шансове за добра позиция. Той обясни, че е загубил хидравлика и не е могъл да сменя скорости.

Гран При на Австралия е утре, 10 април, от 8:00ч. българско време, като това ще е първо състезание в страната от 2019 година насам.