Шашма в Lupa.bg: Мамят ни яко с горивото! (ВИДЕО)

Оказа се, че плащаме за въздух без да пълним резервоара

Новини
17:20 - 04 Юни 2022
8988
Шашма в Lupa.bg: Мамят ни яко с горивото! (ВИДЕО)

Сигнал за поредна измама на бензиностанциите у нас взриви социалната мрежа. В групата "MAD MOTO" във Фейсбук беше публикуван клип, който разгневи още повече обществото - оказа се, че шашмата е голяма и плащаме за въздух без да зареждаме гориво в резервоара! Още при вземането на пистолета в ръка, на колонката започва да се начислява сума - и то без да тече гориво!

Група мотористи станаха свидетели в този скандал, като накрая се нолажи и да си платят 80 стотинки, тъй като са отчетени на бензиновата колонка.

Служителят на бензиностанцията помогна със съвет на хората, насочвайки ги към зеления пистолет. А мотористът, който през цялото време заснемаше ситуацията, докато се чуди дали да зареди със Супер 95 или 98, остана втрещен.

"Абе, на апарата вече са чукнати 22 стотинки! За няколко секунди", споделя той със свой спътник, тръгнали на пътешествие извън София. При повторно вдигане на пистолета, от колонката започва да се чува звук на зареждане с гориво, а апаратът отново начислява стотинки. "Още не съм сипал, а започна да отчита, вече 38 стотинки", споделя отново с неговия приятел.

А след това продължава да отчита, 41 стотинки и мотористът иска някой от бензиностанцията да дойде и да види защо се получава така.

Служителят се чуди: "Не знам" и се прибира отново вътре в бензиностанция ОМВ.

"Зареждаш въздух!", възкликва потърпевшият.

И започва разправия с касиерката която пита: "Аз ли да ги плащам?", тъй като се отчетени на касата. И човекът си ги плати, оставяйки левче, от което не си взе рестото 20 стотинки.

Цялата драма подразни хората, а коментарите започнаха да валят един след друг, като болшинството отбелязваха, че и на тях се е случвало подобно нещо. Явно случаите не са изолирани.

"Ето, затова повечето бензиностанции се правят на ударени, ако искаш да зареждаш в туба. Хващаш им шмекериите. Долняри! Работниците не са виновни, но и тяхната постъпка не беше ОК. Развика се за 80 стотинки, а сигурно всеки ден си купува цигари по 5 лв. Държавата е болна, народа и той се разболя! Срам!", пише Дениз Рамаданов.

Павел Петев също е бил потърпевш: "Преди две години на ЕКО ми се случи нещо подобно... Зареждам си колата догоре с газ, бутилката ми е 40 л и в нея знам, че имам поне 10 л. Пичът на бензиностанцията ми зарежда 55 л и при въпрос как става това, той най нагло ми казва да си оправя газовата бутилка. Нямах време да се разправям, защото ме чакаше дълго пътуване. Всички са едини и същи МЪРШИ!"

"Мхм... Аз имах съвсем същото преживяване в Газпром Пловдив, Пещерско шосе преди време. При 40 л бутилка и налична газ вътре, заредиха 48 л и казах на момчето да спира - т.е. щеше да събере и още. Като питах защо, се оказа, че ако имам претенции за събираемото в бутилката количество, трябва да им предоставя всички документи на газовата бутилка в оригинал, където да е описана нейната вместимост, обслужване и преминати прегледи. Освен това трябвало да си платя зареденото, а после ако било констатирано нарушение и е презаредено, ще ми върнат разликата. А кой проверява и кой разглежда тези възражения - и двете ги извършвали от Газпром. Демек никога няма да е в полза на клиента", сподели Иглика Цветкова.

"И аз имам на Лукойл. В 25-литрова бутилка ми сипаха 33-34 литра. Вадя паспорта на газовата, отивам на касата, търся управител, и ми вика "Ми това е друга бутилка сигурно", разказа за наглостта на бензинджиите Люси Вълов.

"На мен ми заредиха 45 литра в 20 литрова бутилка газ. Накарах ги да извикат управителя. Почаках си 30-тина минути. Дойде човекът, отварям му багажника и гледа малката бутилка. Чеса се по главата, взе да мрънка, казах му, че имам време да изчакаме метрологията да дойдат и той ми пожела лек ден и ми каза да не плащам. След 2-3 дена спирам пак там да зареждам, на 14-15 литра още спря", пише Стоян Димитров.