Шеф на болница отказа игла и подаде оставка

Куриози
13:22 - 09 Септември 2021
6511
Шеф на болница отказа игла и подаде оставка

Неваксиниран гръцки генерал, директор на военна болница в Атина, е подал оставка, вместо да си постави ваксина срещу COVID-19, пише в. "Катимерини".

Според телевизия SKAI генерал-лейтенантът е информирал министерство на отбраната преди десет дни, че не възнамерява да се ваксинира. Веднага от него била поискана оставка.

Болницата е поставена под управлението на временен администратор, предаде "Дарик нюз".

На 1 септември гръцкото правителство разпореди принудително излизане в неплатен отпуск на неваксинираните служители от здравеопазването.

Близо 7000 неваксинирани здравни работници в Гърция са отстранени временно от работа

Става ясно, че повече от 300 неваксинирани офицери и служители на въоръжените сили продължават да служат във военни болници, тъй като документът, постановяващ тяхното отстраняване, не е достигнал до тях.

Данни за ваксинационния процес сред децата и младежите на възраст над 12 години в Гърция представи заместник-министърът на електронното дигиталната политика Йоргос Георгандас, пише още изданието  "Катимерини".

В страната се правят общо около 30 хиляди ваксинации на ден, от които 20 хиляди са първа доза.

"До момента са ваксинирани 48 хиляди деца на възраст 12-14 години, 88 хиляди деца между 15 и 17 години и 405 хиляди на 18-24 години, като така процентът на ваксинираните (в тези възрастови групи) е съответно 13, 25 и 50 процента", каза зам.-министърът и подчерта, че участието на педиатрите във ваксинационната кампания се очаква да даде голям тласък на процеса.

Георгандас допълни, че до момента с първа доза са ваксинирани общо 6 200 000 гръцки граждани, а напълно ваксинирани са 5 880 000, предаде БТА.

По отношение на случаите на фалшиви сертификати Георгандас заяви, че както тези, които ги издават, така и тези, които ги използват, ще бъдат установени благодарение на създадената цифрова система.