Шеф на младежкото ГЕРБ в Радомир оглави ВиК-Перник

Борислав Иванов временно ще управлява дружеството

Топ
12:05 - 10 Януари 2020
5747
Шеф на младежкото ГЕРБ в Радомир оглави ВиК-Перник

Бившият ръководител на пречиствателната станция в Перник Борислав Иванов е новият управител на ВиК дружеството в града. Това е решението на общото събрание. Вчера бяха направени претърсвания на ВиК-Перник и областната управа на града.

Борислав Иванов е работил в продължение на 5 години във ВиК-дружеството, както и в пречиствателна станция - "Студена", където в момента се извършва ремонт.
Той е избран с пълно единодушие на представители от всичките 6 общини (Перник, Радомир, Брезник, Земен, Трън, Ковачевци), както и на представител на МРРБ. Той ще бъде управител до назначаване на нов конкурс.

Борислав Иванов е бил лидер на младежката структура на ГЕРБ в Радомир, пише perniknews.com. Той е 34-годишен, в момента работи в радомирския завод "АК Електрик". Преди това е бил В и К проектант, работил е във "В и К" - Перник в екипи по проучване, проектиране и организация на дейността по изграждане на водопроводни инсталации и мрежи, също и като началник на пречиствателната станция за питейни води.

На общото събрание на водната асоциация  досегашният управител инж. Иван Витанов е  освободен от поста си, този път официално. Той беше отстранен от поста управител на ВиК - Перник още през ноември миналата година, когато започна водната криза в града. Като причина за отстраняването му беше посочено късното уведомяване за проблема с водата, както и липсата на достатъчно информация, което е довело до напрежение сред хората.