Шеф на Щутгарт се надява все повече футболисти да разкрият, че са гейове!

Новини
14:45 - 03 Януари 2024
2814
Шеф на Щутгарт се надява все повече футболисти да разкрият, че са гейове!

Изпълнителният директор на Щутгарт - Александър Верле, очаква действащи футболисти в Германия да разкрият, че са с нетрадиционна сексуална ориентация в близко бъдеще, тъй като темата за половото разнообразие е изминала дълъг път.

В момента нито един действащ футболист в страната не е обявил, че е гей, но бившият германски национал и играч на Щутгарт Томас Хитцелшпергер направи такова разкритие след края на състезателната си кариера преди 10 години, през януари 2014-а.

Усилията за разнообразие от страна на клубове, федерации и фенски организации са "очевидни", заяви Верле пред агенция dpa и смята, че "в последните години доста неща са подготвени за подобно разкритие от действащ футболист".

"Убеден съм, че това ще се случи - може би не от един човек, а група", каза Александър Верле.

Бившият младежки национал на Германия Маркус Урбан наскоро заяви, че целта му е да организира подобна група от футболисти, които да се разкрият заедно.

Александър Верле, самият който не крие, че е гей, коментира: "Това е много лично решение, което бих окуражил, но никога не бих изисквал от някой конкретно. Това е решение, което сам трябва да вземеш".

Той увери, че, ако футболист се обърне към него, той би го окуражил, би информирал отбора и би осведомил представителите на медиите, че са добре дошли да съобщят новината, но не и да го експлоатират завинаги.