Шеф Петров за пържолите от 650 лева : Младежът е готов за кмет на това село там

„Жена му е добра операторка. Снимаше всичко, добре го снима“, каза още готвачът. Според него мъжът се готви за предизборна кампания

Новини
10:42 - 23 Юли 2023
4701
Шеф Петров за пържолите от 650 лева: Младежът е готов за кмет на това село там

Аз си мисля че това е някаква предизборна кампания на този младеж, който можем да видим като кмет на това село там. Това заяви пред БНТ шеф Борис Петров по повод прословутия клип на мъжа от Търговище, който платил 650 лв. сметка във варненски ресторант.

„Всичко струва пари, въпросът е ние да бъдем добре информирани и да имаме култура на хранене и уважение към тази индустрия“, изтъкна той.

„Ние чухме че там работи едно момиченце, на което никой не чу неговата версия“, припомни Петров.

Той обясни целия процес на сервиране на месото в скъпи ресторанти с високи цени. То се реже пред клиента и той избира кое точно парче иска, като дискретно им се показва и колко тежи то преди да се изпече.

„Когато това месо се отрязва, тогава вече готвачите предполага каква точка на изпичане иска“, обясни шеф Петров.

„Колко по-изпечено го иска, толкова по-дебело парче се отрязва. Това е ритуал“, посочи той.

„Аз за първи път сервирах това месо в България. Това беше преди 11 години“, припомни той.

По думите му, отглеждането на животните за въпросните скъпи стекове е цяла наука. „Някои от тия животни се масажират с бира, пият бира“, каза той.

Шеф Петров коментира и поведението на мъжа от клипа – Пламен Христов. Той припомни, че в сметката са включени и други ястия. „И 10 лв. за сервитьорката „да се радва“, коментира той.

„Жена му е добра операторка. Снимаше всичко, добре го снима“, каза още готвачът. Според него мъжът се готви за предизборна кампания.

"Принципно храната и туризма са индустрия. Хората трябва да бъдат образовани, както и персоналът. Един сервитьор е лицето и разказва концепцията на ресторанта. Когато имаш едно скъпо месо, самото обслужване е като един ритуал. Колкото по-изпечен стек искаш, толкова по-голямо парче се отрязва, за да не ти се даде накрая една джапанка", каза шеф Петров.

"В България се появяват ресторанти, които са на европейско и световно ниво. В момента, в който вие прекрачите прага на ресторанта, вие влизате в договорни отношения с него. Ресторантът също може да заведе дело за уронване на доброто име", коментира Румен Драганов от Института за анализи и прогнози на информационната среда в туризма.

"Нека със същата страст казваме и добрите неща по морето. Имам чувството, че караме българите да намразят морето си", каза известният готвач.