Шеф Петров за пържолите по 650 лв.: Глупаци, бегайте в Гърция, като не ви харесва!

Цената дори е ниска, ако сложите всички данъци и осигуровки на един ресторант

Икономика
15:56 - 19 Юли 2023
12011
Шеф Петров за пържолите по 650 лв.: Глупаци, бегайте в Гърция, като не ви харесва!

Популярният и не твърде приятен в изказа шеф Борис Петров излезе с позиция, след като мрежата лудна по новината за това как семейство е платило 650 лева за 3 пържоли в кръчма на Черноморието. Можете да я прочетете ТУК.

Топ готвачът, който преди обра точките и псувните с участието си в Биг Брадър, написа следното (без редакторска намеса):

"Толкова е тъжно да живееш между глупаци" 

Грях ли е да работиш с качествени продукти на място пълно с глупаци?

Тъй като от известно време се върти един клип с едно ромско семейство, което яло пържоли за 350 лв. за килограм говеждо и с празните си глави ги правим известни и плюем по всичко мило и Родно, качвам тук две снимки от магазин на месо в София за такива, които са ходили на ресторант само на някоя сватба и други дето наричат и столовата ресторант.

Мили господа Папуаси, за които и пържолите в Лидъл по 25 лв. са скъпи уточнявам. На клипа се чува ясно, че ядат селектиран Ри Бай вероятно Блек Ангъс Небраска USA. Цената на това месо е 200 лв. за килограм в магазина, както в България, така и е цяла Европа (Австралийското и Японското са още по-скъпи).

Надценката от 75% която го прави 350лв. е дори ниска ако сложите всички данъци е осигуровки на един ресторант печалбата на тази маса е 70-80 лв. И може би това е едно от най-евтините места в Европа за продажба на това месо.

Защо не си го поръчате в Гърция, за да видите колко ще струва там. Само че там ядете Скариди-Лайнарки по 5лв и викате евтино. (Поръчката на клипа в Гърция ще е около 1600 лв. не 600 лв.)

Престанете вече да се правите на Неандерталци, че ме става толкова срам.

Качвам ви и още по скъпо месо което в магазина е 440 лв. за килограм.

В МАГАЗИНА, НЕ В РЕСТОРАНТА!

Страшно е да живееш между глупаци, самотно е и много тъжно.....

Не искам да съм адвокат на измамите по черноморието, но случая не е такъв, той просто показва, колко глупави и първосигнално мислещи хора живеят около нас. Те са готови да полеят с катран всеки...

Нищо чудно утре завършилите Харвард на Хот Дог и академиците на Русенско варено да назначат проверки в "Горкият" ресторант, защото да работиш с качествени продукти в тази страна е Грях!".