Шефът на АПИ: 500 млн. лв. ще струват ремонтите на пътищата у нас

Не мога да кажа и кой е спестил от материалите за Северната тангента, но около 200 млн. лева са дадени за целия проект, заяви Венцислав Ангелов

Новини
09:59 - 21 Март 2023
1569
Шефът на АПИ: 500 млн. лв. ще струват ремонтите на пътищата у нас

"МВР ни възложи проверките по пътищата още през изминалата година. Имаме заложени определени пластове дебелина на асфалтовата настилка, след изваждането на тази ядка, ние съпоставяме със строителната документация. Не мога да кажа за колко км важи тази ядка. Липсата, която е установена, е за конкретната ядка и за конкретния участък за който е посочен - 14 км", заяви президентът на управителният съвет на АПИ инж. Венцислав Ангелов.

"Ще трябва да ремонтираме около 100 км. За Северната тангента са извършени кръпки за около 108 км. Към момента все още няма окончателен доклад от всички проверки. Не мога да кажа и кой е спестил от материалите за Северната скоростна тангента. Около 200 млн. лева са дадени за целия проект. Около 500 млн. лева ще струват ремонтите на ремонтите по българските пътища", призна той.

По думите му ще се използва георадар, които ще изследва пластовете на пътищата без да има разрушения.

"Трябва да го имаме в скоро време", каза шефът на АПИ.

Попитан дали АПИ работи по инхаус договори, той заяви, че не са спирали да работят по тях, но държат да са изправната страна.

"Всички желаят АМ"Хемус" да се случи в най-кратки срокове и да е качествено, за да се развива Северът", каза инж. Ангелов пред Би Ти Ви.

Той е категоричен, че не се изплащат аванси към този момент.