Шефът на „Чистота“-та в Кюстендил се хързулна по непочистения сняг

Директорът на общинското предприятие Валентин Смоков е отстранен от длъжност

Новини
12:30 - 25 Януари 2024
1651
Шефът на „Чистота“-та в Кюстендил се хързулна по непочистения сняг

Директорът на общинското предприятие "Чистота" в Кюстендил Валентин Смоков е отстранен от длъжност тази сутрин.

Това съобщи на брифинг кметът на Кюстендил Огнян Атанасов, цитиран от БТА. Причината за решението му са поледиците и възникналите в резултат на това инциденти с граждани.

Атанасов съобщи, че е установил, че от четири налични машини за обработване на пътищата срещу лед, тази сутрин на линия е била само една.

"Извинявам се на съгражданите ни за обстановката, поднасям извинения и на хората, които чакат храна от "Социален патронаж", чиито екипи не са успели да стигнат до адресите, заради заледяването", каза Атанасов.

Кметът посочи, че е дал на директора на общинското предприятие "Чистота" 20-дневно предизвестие,

а дотогава постът ще заеме настоящият заместник-директор на предприятието. От днес започва и пълен финансов одит на общинското предприятие, каза още кметът Атанасов. По думите му предстои то да заработи по различен начин и с нова концепция.

Осем сигнала са постъпили в Община Кюстендил тази сутрин заради заледяването на улиците и възникналите в резултат на това инциденти. Има и пътнотранспортно произшествие, при което няма без жертви, показа проверка на БТА.

Около минус два градуса бяха температурите тази сутрин в 7:00 часа, но по това време имаше и лек валеж, който е станал причина за поледицата, казаха за БТА от Националния институт по метеорология и хидрология в Кюстендил.