Шефът на „Пирогов“: Не съм дошъл да чегъртам и нямам списъци за уволнение

Всички служители на болницата са с увеличени заплати, увери д-р Валентин Димитров

Общество
10:35 - 28 Август 2022
3284
Шефът на „Пирогов“: Не съм дошъл да чегъртам и нямам списъци за уволнение

Не съм дошъл нито да чегъртам, нито имам списъци за уволнение, нито подхождам с реваншизъм към някого, защото нямам към кого. Колегите казаха, е аз съм първият човек, който не е „пироговец“, който само е бил в борда, но не е работил тук.

Това заяви пред Би Ти Ви новият директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” д-р Валентин Димитров.

„Пирогов го е имало преди нас, ще го има и след нас. В момента болницата изпитва някои трудности заради пандемията и условията в последните две години. Не искам да твърдя, че е имало човешки грешки или нещо подобно. За мен основната причина, поради която "Пирогов" изпитва затруднение в момента, е ситуацията, в която беше поставен - ние изнесохме цялата пандемия на гърба си - там е основата и дори на финансовите затруднения на болницата“, добави той.

Д-р Димитров обясни, че когато е заел поста към него не са били проявени никакви претенции от нито една политическа сила и допълни, че постът му е предложен от бившия здравен министър проф. Асена Сербезова. Припомняме, че МЗ установи, че лечебното заведение е натрупало над 16 млн. лв. дългове.

„Собственик на болницата е държавата и тя като принципал има правото и трябва да вземе решения, които понякога са нелицеприятни, но са в смисъла на добрия стопанин. Когато едно предприятие трупа загуби или не си обслужва задълженията, тогава принципалът взема мерки, с които това да бъде отстранено. Между 18 и 24 месеца е изчислено, че ще можем да излезем на нивото, на което сме си изплатили задълженията и след това заплатите към колегите“, заяви новият директор на лечебното заведение.

Той допълни, че в „Пирогов“ няма напрежение.

„Няма нито един служител на „Пирогов“, който да не е получил увеличение на заплатата“, заяви д-р Димитров.