Шефът на БХК: Аз лично съм писал становището за Джок Полфрийман

Писмото е пратено на първа инстанция и не е ново, обясни Красимир Кънев

Общество
19:06 - 06 Октомври 2019
1100
Шефът на БХК: Аз лично съм писал становището за Джок Полфрийман

Писмото на Български хелзинкски комитет (БХК) не е изиграло роля за освобождаването на Джок Полфрийман. Подобни твърдения са „пълни глупости”. Това каза в предаването „120 минути” председателят на Български хелзинкски комитет (БХК) Красимир Кънев.

"Не съжалявам за становището си за Полфрийман относно дейността му в затворническото дружество за рехабилитация. Не съм го писал с презумпцията, че от него ще зависи дали той ще излезе от затвора, или не”, заяви той.

„То засяга един много различен проблем от предмета на това дело, а именно дейността му по време на рехабилитацията. Становището не е дадено от името на организацията, а от мое лично”, поясни още председателят на БХК.

Красимир Кънев допълни, че изпращат стотици подобни писма на година, които засягат всякакви хора и са до различни инстанции.

„За осъдени хора има около сто страници становища, които сме дали на различни съдилища не само у нас, а и в чужбина”, допълни той.

Кънев уточни, че писмото е пратено на първа инстанция и не е ново. Той бе категоричен, че само съдът може да каже дали Джок Полфрийман се е поправил, а не БХК или която е друга организация.