Шефът на ДКК обвини министъра на икономиката в политически натиск

Новини
12:58 - 10 Август 2022
1552
Шефът на ДКК обвини министъра на икономиката в политически натиск

Изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания (ДКК) Смиляна Нитова обвини служебния министър на икономиката Никола Стоянов в политически натиск и опит да дестабилизира компанията.

По думите на Нитова на 8 август двама служители на министерството са поискали да се снабдят с документи от предприятието "Кинтекс", без да уведомят предварително ръководството.

"Като и аз не бях уведомена за случилото се, като принципал на това дружество. Това става в края на работния ден. Действително там изпълнителните директори са представили съответните документи, които са изисквани. Но поражда у мен въпроса: Защо така спешно, защо така бързо, защо по този начин?

И питам ви това на вас на какво ви прилича – на снабдяване с документи от дъщерно дружество или на действие по НПК по изземване на определени материали.

По този начин и с тези действия аз смятам, че министърът създава неверни представи у неговите международни контрагенти и създава впечатление в обществото, че става нещо нередно. А това не е така", каза Смиляна Нитова.

Тя каза още, че не е съгласна с начина, по който е разбрала за назначаването на нови трима членове на съвета на директорите на ДКК.