Шефът на хирургията на "Бургасмед" излекуван от Covid-19, върна се на работа

Д-р Петко Димов бе сред първите медици с коронавирус

Новини
12:21 - 12 Май 2020
1443
Шефът на хирургията на "Бургасмед" излекуван от Covid-19, върна се на работа

Първият лекар от МБАЛ „Бургасмед“, излекуван от COVID-19 вече се е върнал на работа. Клиниката възобнови нормалния прием на пациенти, както и плановите операции.

В болницата се спазват стриктно всички санитарно-хигиенни изисквания и мерки за осигуряването на безопасност на медицински персонал и пациенти, увери самият д-р Петко Димов, който е шеф  на отделението по хирургия. 

Д-р Петко Димов бе сред първите медици от у нас, диагностициран с коронавирус. След пълно изчистване от вируса и преминаване на 28-дневна карантина, той се завърна на работното си място.

„Радвам се, че съм на поста си, за да помагам на пациентите, които имат нужда от помощта на мен и колегите ми от МБАЛ „Бургасмед“. На територията както на отделението по хирургия, така и в цялата болница, се спазват всички правила за дезинфекция, контрол на пациентопотока, периодично се изследват лекари и медицински персонал, както и пациенти.

Всички имаме защитни облекла и маски, в отделенията не се допускат пациенти с грипоподобни симптоми. Същите се насочават към триаж в Спешно отделение, където след преценка на състоянието при нужда се изпращат в специализираното отделение за лечение на пациенти с COVID-19, което е изцяло изолирано от останалите структури на болницата, както и от общия пациентопоток, обясни медикът.