Шефът на “Пирогов”: Сагата със Сашко приключи успешно

Днес детето ще бъде изведено от реанимация

Новини
08:10 - 21 Ноември 2022
3328
Шефът на “Пирогов”: Сагата със Сашко приключи успешно

"Сагата с детето приключи успешно…Направихме оценка на здравословното му състояние, детето в много добро състояние, няма някакви наранявания, които да имат пряка опасност за живота или здравето му, възстановява се, адекватно, според, разбира се, основното му състояние, което е. Смятаме, че всичко ще продължи и ще мине, както трябва", съобщи на брифинг тази сутрин директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров по повод състоянието на 12-годишния Александър от Перник, който изчезна безследно на 11 ноември.

С Александър ще работят психолози. Днес той ще бъде преведен от реанимация в нормална стая, след което предстои да бъде изписан. 

“Как му се отразяват 8 дни в планината - зависи от много неща”, коментира шефът на “Пирогов”.

Още не мога да повярвам, че намериха Сашко. В събота атмосферата в Перник беше невероятна,

аз не помня толкова усмихнати хора на едно място, но наистина такава страхотна емоция не съм изпитвал. 

Това сподели пред Нова тв кметът на Перник Станислав Владимиров по повод оцеляването на 12-годишния Сашко.

Толкова много хора са събрани в една кауза, да ги видиш като едно здраво истинско общество, в очите на които се четеше съпричастност. Независимо дали са служители на МВР или от други институции, от други служби или обикновени доброволци. Цяла седмица в очите им се виждаше тази съпричастност. Дори вече сряда, четвъртък, петък когато почнаха да се обезверяват, пак имаше една огромна група, в които им в очите им се виждаше, че няма да се откажат, не крие вълнението си Владимиров.

Новината, че е открит, ми я съобщи или шефът на полицията, или шефът на моя инспекторат. Като ми я съобщиха, аз не можах да повярвам. Първия ми въпрос беше: Жив ли е е, здравичък ли е, какво иска, водичка?

Оцеляването му е или медицинско чудо, или някой му е давал под някаква форма вода и храна.

Но аз не искам да се меся, вярвам, че разследването ще си свърши работата. Вече говорих и с баща му, важното е, че Сашко се чувства все по-добре и скоро ще го изпишат от болницата, допълни Владимиров.