Шефът на митниците хвърлил оставка преди Нова година?

Началникът на "Наказания" към затворите се спряга за мястото на Георги Костов

Топ
15:14 - 11 Януари 2020
3068
Шефът на митниците хвърлил оставка преди Нова година?

Шефът на митниците Георги Костов е подал оставка малко преди Нова година, заявиха няколко източника, позовавайки се на неофициална информация. Той е посочил лични причини за желанието си да напусне поста.  По процедура оставката трябва да бъде приета от финансовия министър Владислав Горанов, който трябва да съгласува решението си с премиера Бойко Борисов.

От пресцентъра на митниците твърдят, че официално няма депозирана оставка. Източниците ни обаче твърдят, че оставка има, а дали ще бъде приета или не, вероятността е 50 на 50.

Заради ситуацията около задържането на екоминистъра Нено Димов и последвалата му оставка се търсел вариант Костов да си отиде от митниците като бъде преместен на друга работа. Неофициално са твърди, че за поста се спряга шефът на дирекция „Наказания“ към затворите.

Компетентни от финансовите среди казват, че през март се очаква доклад от ЕК, в който България ще бъде спомената като едно от слабите звена при обмитяването на наски цени на т.нар. китайското карго.

Заради този проблем Брюксел вече препоръча въвеждането на т.нар. справедливи цени, по да се смятат митата, за да няма дъмпинг. Мярката е вече в сила. Притеснения в митниците имало и около проверката на прокуратурата за вноса на отпадъци от Италия и издадените разрешителни.