Шефът на НОИ: Пенсионерите взимат 75-те лева с февруарските пенсии

Новини
18:30 - 23 Декември 2021
5639
Шефът на НОИ: Пенсионерите взимат 75-те лева с февруарските пенсии

Добавката от 75 лева, която кабинетът отпусна днес, ще бъде изплащана на възрастните с пенсиите през февруари. Тази важна информация даде шефът на НОИ ИВайло Иванов пред БНТ. 

Програмата за добавки към пенсиите при ваксиниране ще стартира от 1 януари догодина. Още тогава ще започне изплащането на тези помощи. Всички ваксинирани ще получат допълнителните пари, обясни експертът.

Възрастните, които заявят намерение да се ваксинират, ще получат добавката след първата игла.

Правителството дава 75 лева добавка към пенсиите на всеки, който се реши да се ваксинира тепърва, както и на всеки пенсионер, имунизиран досега, но получил и третата, бустерна доза. Програмата ще действа от началото на януари до края на месец юни, а амбицията е за 300 000 ваксинирани пенсионери. Това обяви днес по-рано премиерът Кирил Петков.

"Време е да запретнем ръкави и да направим България нормална европейска страна с поне средни нива на ваксинация. Когато държавата застава зад такава програма, тя го прави и със средства, за да помогне на онези, които се колебаят дали да се имунизират", добави министър-председателят.