Шефът на новините на Първи канал: Овсянникова е държавна предателка

Журналистката изригна в Телеграм: Нито дума истина

Свят
20:18 - 21 Март 2022
5051
Шефът на новините на Първи канал: Овсянникова е държавна предателка

Кирил Клейменов, ръководител на дирекция „Информационни програми“ на Първи канал, обвини в предателство бившата служителка на канала Марина Овсянникова, която се появи на живо с антивоенен плакат по време на излъчване на емисия „Новини“. Той направи такова изявление в ефира на неделното последно издание на новините на 20 март.

Клейменов намекна, че акцията е планирана, заявявайки, че "няколко минути" след появата ѝ, че в сайтовете на западните медии се разпространяват кадри на Овсянникова, а адвокатът я чака на входа на телевизионния център.

Според Клейменов малко преди акцията Овсянникова е разговаряла по телефона със служител на "английското посолство". Откъде е получил тази информация, Клейменов не уточнява.

Емоционалният изблик е едно, но предателството е друго. И когато човек предаде страната си и в същото време всички нас, хората, с които е работил рамо до рамо близо 20 години, предава хладно, благоразумно, срещу твърдо договорен бонус. Предателството винаги е личен избор на човек, не можеш да го спасиш, както знаеш. Но е необходимо да се наричат ​​нещата с имената им. И в края на краищата, ако известна постъпка за 30 сребърника се наричаше изблик на душата, разбирате ли, световната история щеше да върви по различен начин.

В телеграмния канал, определен като официална страница на Марина Овсянникова, се появи коментар на думите на Клейменов: „Нито дума истина! Нито дума!!! Срам ме е, че работих с вас!!!"