Шефът на НСО обвини МВР за драмата с медицинските сестри

Новини
09:44 - 06 Март 2020
5784
Шефът на НСО обвини МВР за драмата с медицинските сестри

Шефът на НСО генерал Красимир Станчев хвърли вината върху МВР за драмата с медицинската сестра Бойка Анастасова. Тя, заедно с още 4 свои колежки се барикадира снощи в сградата на Партийния дом. Днес сутринта, при опит на службата за охрана да изведе медицинските сестри от окупираната от тях сграда, медсестрата Бойка Анастасова се качи на перваза на прозореца на 2-ия етаж и заплаши да се хвърли оттам. Анастасова изкара на перваза повече от час при минусови температури, преди да бъде убедена да се прибере.

Красимир Станчев обвини МВР за ситуацията с медицинските сестри

„За първи път НСО работи по такова събитие – тип отвличане или терористичен акт. Помолих за съдействие органите на МВР, но останахме сами”, обясни след края на драмата началникът на НСО Красимир Станчев. По думите му, на място имало трима психолози от НСО, но искането било МВР да изпрати по-качествени хора. От полицията обаче не се отзовали.

Според шефът на НСО, не е имало насилие спрямо медицинските сестри, окупирали парламентарната сграда. Станчев разказа, че тази нощ около 4 часа е бил спрян тока в сградата, но не разкри защо. "Почти 12 часа опитахме да разрешим ситуацията. Седнахме и разговаряхме с тях, но те бяха предварително готови за този сценарий. Една от тях - не Бойка, друга, каза, че ще се хвърли през прозореца", намекна за задкулисна режисура Красимир Станчев.