Шефът на "Бърза помощ" : Линейката за Цветков пристигна на 5-та минута

Новини
16:40 - 21 Април 2020
1910
Шефът на "Бърза помощ" : Линейката за Цветков пристигна на 5-та минута

На 5-тата минута от получаването на сигнала се е озовал екипът на спешни те медици, за да окаже помощ на журналиста Милен Цветков, който на Великден беше блъснат от дрогиран младеж, а малко след това издъхнал на път за болницата.
 
"Подаден ни е сигнала в 18.16 ч. Диктуван е в 18.19 ч. Екипът е бил на място в 18.23 ч. За 5 мин. екипът е заварил мъж по гръб, на който хора са му оказвали помощ. Цветков е заварен в кома". Това каза на извънреден брифинг, който се излъчва НА ЖИВО по Канал 3, директорът на Спешна помощ-София д-р Георги Гелев. 
 
"При пристигането – изключително бързо са пристигнали – за 5 минути, заварили са на платното мъж по гръб, на който близки или граждани – не е ясно какви са били, са му оказвали първа помощ. Правили са му изкуствено дишане уста в уста. Заварен е в кома, предприети са веднага действия по оказване на първа помощ, след няколко минути е вкаран в линейката, където са продължили да му оказват помощ. Включен е на монитор, имал е единични сърдечни удари, продължили са да го обдишват, но на практика не са могли да му намерят вена за апликация на медикаменти. След неколкократен опит за интубация – неуспешен, заради многото кръв, са тръгнали към Пирогов. На практика всичко е приключило в 18.45 ч.", допълни Гелев.
 
Светла памет на Милен Цветков – колега, журналист, приятел. Това, което правеше той, е да търси истината. И понеже за пореден път се направи опит за инсинуации с реакциите на Спешна помощ, казваме истината на този брифинг, добави и говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.
 
Очаквайте подробности.