Шефът на "Националната лотария": Симеонов няма познания за хазарта!

Общество
07:55 - 20 Януари 2020
4671
Шефът на "Националната лотария": Симеонов няма познания за хазарта!

"От това, което казва г-н Симеонов, значи, че няма никакви познания по нашата материя. Но той не е длъжен. Но непознаването на Конституцията вече е друго нещо. Всеки има право да прави бизнес. Това заяви Димитър Ганев, изпълнителен директор на "Националната лотария" по повод идеята на Валери Симеонов за промяна в закона. "Това, което даде той като пример, е австрийска лотария", поясни Ганев в ефира на Нова телевизия.

"Знаете много добре, че държавните неща не са много развити. Преди една година спечелихме концесия в Молдова. Тотото в момента отделя пари за спорт. Но тотото имаше монопол в тези игри. В 2011 аз и екипът ми решаваме да видим какво се случва с тези билети, защото си спомняхме дядовците как обикалят по заведенията с едни билетчета. Оказва се, че държавната лотария е фалирала. Лицензът е прехвърлен на Българския спортен тотализатор. Решихме да се занимаваме с този бизнес.", разказа Ганев как е започнал да се занимава с този бизнес.

"Преди да се появим ние, тотото прави 5 милиона, в момента прави 50 милиона, благодарение на това, че ние научихме хората какъв е този продукт. Това е модел, който трябва да бъде прозрачен.", посочи още той.