Шефът на РЗИ-Сливен подава оставка заради кризата с COVID-19

18 медици от болница "Хаджи Димитър" са заразени с вируса

Актуални новини
08:35 - 08 Юни 2020
2996
Шефът на РЗИ-Сливен подава оставка заради кризата с COVID-19

18 са вече заразените с COVID-19 от персонала на затворената болница „Хаджи Димитър“ в Сливен. Всички са хоспитализирани, състоянието им е стабилно. 124 са общо потвърдените проби.

Кризата от последната седмица препълни инфекциозните отделения на здравните заведения в града. Всички легла в областната болница са заети, а във Военна са готови да разкриват още места за заразени.

Две детски заведения бяха затворени, защото деца са били контактни на своите баби, които са медици в засегнатата от COVID-19 болница, предаде Би Ти Ви.

Кметът на Община Сливен Стефан Радев обясни, че 75 души от града вече са излекувани, жертвите са 10, а 37 са активните случаи. Той добави, че престои да се направят още тестове на медици.

Директорът на РЗИ-Сливен д-р Петя Баулова е заявила пред кмета, че подава оставка. „Д-р Баулова последните дни стана обект на личностни нападки и предполагам, че няма да допусне работата, която свършиха РЗИ – да бъде компрометирана“, каза кметът и допълни, че очаква тя да подаде оставка след разговор с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

По думите му това е акт, с който д-р Баулова иска да свали напрежението. "Но пак казвам – здравните власти в България свършиха огромна работа и продължават да вършат", каза кметът на Сливен.

След двуетапна дезинфекция днес от частната болница "Хаджи Димитър" ще бъдат взети проби и едва след няколко дни евентуално може да започне прием на болни.