Шефът на СДВР: Автомобилът на Милен Цветков е отхвръкнал на 20 м от удара

Наказание от 3 до 15 години грози виновникът

У нас
08:48 - 20 Април 2020
14285
Шефът на СДВР: Автомобилът на Милен Цветков е отхвръкнал на 20 м от удара

Шефът на СДВР Георги Хаджиев тази сутрин разкри подробности за пътния инцидент, при който снощи загина журналистът Милен Цветков.

"Вчера около 18 ч. има постъпил сигнал на телефон 112 за осъществено ПТП. Водач на Ауди Q7, движещ се от посока "Хенрик Ибсен" на "Черни връх" удря пред него спрял автомобил Субару Форестър, спрял на червен светофар. От ПТП-то и от удара автомобилът отхвръква на около 20 метра вътре в кръстовището. Водачът на лекия автобоблил Субару Форестър изпада в клинична смърт, след което, тъй като е имал пулс, екипите на Спешна медицинска помощ са го откарали до "Пирогов", но там почива. Да, потвърждавам, че става въпрос за журналиста Милен Цветков. Моите съболезнования на близките и роднините му, един изключителен журналист", каза Хаджиев пред медиите. 

"От направениата проба тестът отчита употреба на канабис и амфетамини. Образувано е досъдебно производство по член 343, алинея 3-та, точка Б за причиняване на смърт след употреба на алкохол или упойващи вещества, като предвиденото наказание е от 3 до 15 години.

Тука са утежняващи вината доказателства. За водача на лекия автомобил мога да кажа, че е 22-годишен, със свидетелство за управление на МПС от 2016 г.  Пътното му досие е с едно нарушение, но то не е съществестно. Бил е със спътничка в автомобла. От огледа, направен на произшествието, не се установява никакъв спирачен път", разкри той.