Шефът на СОС: Отпадането на картата за една линия е най-спорната промяна

Новини
19:57 - 09 Януари 2023
2097
Шефът на СОС: Отпадането на картата за една линия е най-спорната промяна

Отпадането на картата за една линия е най-спорната от всички промени. Това заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в ефира на Би Ти Ви относно промените в градския транспорт.

Имаме над 7,5 млн. плащания с карти в градския транспорт за последната година и половина, т.е системата работи, посочи той.

Новите билети за време в София влязоха в сила от 1 януари. Те се казват 30+ и 60+, като това не е време за пътуване, а за прекачване.120 хиляди електронни билета са продадени от началото на годината.

Това, което обаче не се случи добре, заради което вдигам жълт картон на борда на директорите на ЦГМ, е да се разясни добре на гражданите какво ще се случва. Днес им казах в прав текст, че следващият гаф ще доведе до уволнение, посочи той. Затова и той ще предложи глобата от 3 лв. да отпадне.

Не може с тоягата да се тръгне, ако не информационната кампания не се случи добре, смята шефът на СОС. Затова той ще възложи отново да има разяснителна кампания.

КАТ-София да има достъп до общинските камери - такъв законопроект подготвят депутатите от ГЕРБ заедно с колегите си в София.

Той коментира и ремонта на жълтите павета.

На различните обекти изпълнителни са водещи изпълнители в страната, защото кметът на София и председателят на общинския съвет не редим павета. Нито 1 лев от парите на софиянци не е платен за този ремонт, няма да бъде и платен. Разпространяваха се лъжи за 16 млн, лева, а цената му е 240 000 лв. За половината от тях вече има наложена глоба. Това обясни в ефира на Би Ти Ви шефът на СОС Георги Георгиев за ремонта на жълтите павета.

На място има служители, които следят за изпълнението на ремонтните дейности, които се очаква да понесат отговорност.

Нито един човек от общината не смята, че това е добър ремонт, каза Георгиев и подчерта, че кметът Йорданка Фандъкова също го е счела за безобразен.