Шефът на украинското разузнаване: Да убием Путин? Никога! Нека довърши Русия

Киев многократно подчертава, че няма да се откаже и от сантиметър от своята територия, независимо дали има натиск от Запада да го направи

Украйна
19:30 - 01 Септември 2023
6087
Шефът на украинското разузнаване: Да убием Путин? Никога! Нека довърши Русия

"Когато става дума за евентуално убийство на президента на Руската федерация Владимир Путин, трябва да се ръководим не от емоции, а от анализ на последствията от подобна стъпка." Това каза в интервю за ТСН началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирилo Буданов, предаде агенция УНИАН.

„Трябва да помислим за всички стъпки, за това кое е по-изгодно за нас - да го убием или да му позволим да довърши Руската федерация докрай... Kакво ще стане, ако опитът е неуспешен, какви последствия ще доведе това“, каза Буданов.

Шпионин номер едно на Украйна е само на 36 години

Буданов оцени вероятността западните партньори напълно да спрат да подкрепят Украйна във войната. „Ще бъде много, много трудно, ако това се случи, да запазим подкрепата си“, каза шефът на украинското разузнаване, така че няма индикации за подобен сценарий.

Кирилo Буданов бе помолен да коментира и тайните преговори между ръководителя на ЦРУ на САЩ Уилям Бърнс и Русия.

"Животът на спецслужбите е тайна и затворена страница, която не трябва да е на повърхността", каза Буданов. Киев многократно подчертава, че няма да се откаже и от сантиметър от своята територия, независимо дали има натиск от Запада да го направи или не.