Шефът на здравната инспекция: Депутатите да си носят маските

Няма заповед, която да освобождава парламентаристите от противоепидемичните мерки

Актуални новини
12:28 - 24 Септември 2020
1100
Шефът на здравната инспекция: Депутатите да си носят маските

От страна на Министерството на здравеопазването и на Столична регионална здравна инспекция /СРЗИ/ не е издавана нарочна заповед, която да освобождава специално депутатите от носене на маски в закрити помещения. Това каза пред журналисти директорът на СРЗИ Данчо Пенчев. Заедно с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, той присъства на откриването на нова апаратура в столичната болница "Св.Иван Рилски".

Когато говорим, че сме в битка с невидим враг, тя се води с единение, а не с управляващи или опозиция, каза министър Ангелов. Странно е, когато говорим за ограничителни мерки, в които всички трябва да са обединени, носенето на маски на закрито да се поставя под съмнение, допълни той.

Продължавам да вярвам, че в левицата има здравомислещи лекари и те като такива, могат да дадат правилните съвети на колегите си в парламента, на които те да вярват, каза още министър Ангелов, цитиран от БТА. На депутатите колкото и санкции да им налагаме, ако се делим на управляващи и опозиция, ефектът ще е същият, посочи той.

Не се предвижда затягане на ограничителните мерки към настоящия момент, каза министър Ангелов в отговор на въпрос дали ще бъдат налагани допълнителни мерки заради удължаването на извънредната обстановка до края на ноември. Ангелов добави, че ежедневно поддържа контакт с министъра на образованието и с директора на СРЗИ и посочи, че в момента при случаите на заразени в училищата инфекцията е "внесена" отвън и заразяването не е станало на територията на училищата. Всички препоръки, които сме направили, трябва да се спазват, напомни той.