Шефка на "Св. Анна": Само 4-5% от лежащите при нас са с ваксини

Засега няма деца на интензивно лечение

Общество
08:49 - 18 Януари 2022
2412
Шефка на "Св. Анна": Само 4-5% от лежащите при нас са с ваксини

"Между 4 и 5% са приетите ваксинирани при нас", обясни д-р Ивелина Георгиева, зам.- директор на УБМАЛ "Св. Анна" пред Би Ти Ви. Обстановката е сравнително спокойна, няма инциденти и не се наблюдава повишен наплив за влизане в болницата, каза Георгиева.

По думите й в болницата има 31 свободни COVID легла от общо 161. От 20 интензивни 15 са заети. През последните дни броят на пациентите не е толкова голям. През другите вълни сме приемали по 30-40 човека на ден, уточни зам.-директорът на Окръжна болница.

Според нея децата го карат сравнително леко. Повече са в сравнение с предишните вълни. Засега не се е стигало до интензивно лечение на дете. Нищо не е за подценяване, при различните хора в различните възрастови групи се наблюдава индивидуално протичане на болестта. Винаги сме нащрек когато става въпрос за дете, защото може да се влоши в рамките на минути, обясни тя.

"Не сме намаляли леглата от миналата вълна. Това, което сме разкрили общо взето е оптималният ни капацитет. Ние приемаме и други болни, затова трябва да имаме капацитет и задругите", каза Георгиева.