Шефката на ГЕРБ в НС на нож с Радев

Радев зорлем искал да създаде политическа криза

Топ
08:58 - 05 Февруари 2020
2826
Шефката на ГЕРБ в НС на нож с Радев

Не мога да приема нито един от упреците на президента. Изказването му беше преднамерено търсене на политическа криза. Така председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова коментира обръщението на президента Румен Радев към народа, в което каза, че "снема доверие от правителството, което не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в нашето общество". 

Условия за такава криза не съществуват, защото правителството е стабилно. Съвсем скоро го доказа провалилият се вот на недоверие на БСП, добави Дариткова пред Нова тв. 

„Днес коментарите ще бъдат основно около Конституцията. Тя трябва да се познава и да се цитира многократно. Президентът олицетворява единството на нацията според Конституцията. Според Член 1 цялата власт произтича от народа и никоя личност не може да присвоява упражняването на народния суверенитет”, смята тя.

„В рамките на три години управление на този кабинет никога не сме усещали подкрепа от президента. Такава не е имало и за парламента. Имаме 19 пъти вето, наложено на законите. Факт е, че в последните шест месеца няма такова. Все пак, макар и не официално заявено, неподкрепата на президента е била факт, което не ни е пречило да реализираме нашата програма”, каза Дариткова.