Шефката на ГЕРБ в парламента се излекува от COVID-19

Д-р Даниела Дариткова благодари на колегите си, поели нейните пациенти

Политика
17:20 - 29 Април 2020
3685
Шефката на ГЕРБ в парламента се излекува от COVID-19

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова съобщи, че е преборила коронавируса и вече има отрицателна проба.

"С голямо облекчение искам да съобщя, че пробата ми за коронавирус е отрицателна.
Това означава, че на 30-ти април приключва наложената ми 28-дневна карантина. Другото ми голямо удовлетворение е, че не съм заразила никой от пациентите, колегите, близките ми и другите хора, с които контактувам", написа тя в профила си във фейсбук. И благодари за цялата подкрепа в изолацията, като обърна особено внимание на колегите си в Смолян, които са поели нейните пациенти. Д-р Дариткова не е спирала да практикува като личен лекар, откакто е депутат. 

"Нямам търпение да се завърна към предишните си ангажименти. В понеделник започвам работа в лекарския кабинет и съм на разположение на пациентите.
Съгласно решение на Народното събрание заплатите на народните представители отиват в бюджета на Министерството на здравеопазването за финансиране на противоепидемичните мерки и лечението на COVI-19. Тъй като през тези 28 дни съм в болнични и не попадам в тази хипотеза, дарих средствата, получени като обезщетение за временна неработоспособност, на областната болница в Смолян", съобщи още Дариткова.