Шефове в „Албена” – масово с коронавирус?

Актуални новини
13:10 - 17 Август 2020
14095
Шефове в „Албена” – масово с коронавирус?

Хотелите в курортния комплекс „Албена” масово затвориха в разгара на сезона. Истинската причина обаче не била драстичния отлив на туристи, както бе обявено, а епидемията от коронавирус. До Lupa.bg достигна информация, че голяма част от ръководния състав в северния ни курорт били носители на COVID-19.

Мениджърите пипнали заразата от служителите си в хотелите, повечето от които били от ромски произход. Тъй като всички заразени обаче трябва да се изолират за поне 14 дни, това правело невъзможно обектите да функционират нормално.

Курортният комплекс "Албена" започва поетапно да затваря хотели от понеделник, 10 август. Като основна причината бе анонсиран поне 50% спад на туристите в курорта. „В момента в курорта има 8000 туристи - предимно българи, румънци и малко германци. До края на август очакваме да останат 2500 човека", каза преди дни Красимир Станев, изпълнителен директор на дружеството.

За разлика от „Албена” на „Златни пясъци” летният сезон се развивал по съвсем друг сценарий. Въпреки епидемията от коронавирус там не се оплаквали от липса на туристи - главно румънци. Курортът обаче имал нова тактика – да приема летовници главно с деца над 16 г. Така всички, които искали да избегнат детски крясъци, се насочили към „Златните”.

Междувременно стана ясно, че почивките и туристически пътувания в страната са поскъпнали с 16.1% през юли, сочат данните от Националния статистически институт.