Шефовете на „Юробанк“ се изсипват в София, срещат се с Радев

Топ мениджмънтът на групата избра столицата ни за домакин на най-значимата си среща за годината

Свят
13:52 - 27 Март 2023
21679
Шефовете на „Юробанк“ се изсипват в София, срещат се с Радев

Бордът на директорите на „Юробанк Груп“ (Eurobank Group), част от която е „Пощенска банка“, се събира за първи път в София между 27 и 29 март, съобщават от трезора.

По време на първото си официално посещение в страната, висшият мениджмънт на „Юробанк“ (Eurobank) ще има среща с президента на България Румен Радев, както и с корпоративни клиенти и служители на „Пощенска банка“.

В разговорите ще се включат председателят на Борда на директорите Джордж Заняс, главният изпълнителен директор Фокион Каравиас, заместник-главният изпълнителен директор Ставрос Йоану, генералният мениджър „Международна дейност и Частно банкиране“ на групата Михалис Луис и главният изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на „Пощенска банка“ Петя Димитрова.

„Юробанк“ гледа много сериозно на своите инвестиции в България и „Пощенска банка“, която категорично се утвърди като една от системните банки в страната, със силна клиентска база,

която разпознава финансовата институция като надежден, доверен и иновативен партньор. Изключително горди сме с постигнатите резултати, които се дължат на ангажираността, упоритата работа и креативността на екипа на „Пощенска банка“, който

увеличи пазарните дялове и перспективи на банката на фона на значителния растеж, постигнат през последните повече от 30 години.

„Юробанк“, като единствената гръцка системна банка със силно присъствие на пет пазара, продължава да укрепва международните си активи, които постигнаха силно увеличение на нетната коригирана печалба с над 50 на сто през 2022 г. до 224 милиона евро, като 43 на сто от нея идват от България“, коментира председателят на борда на директорите на „Юробанк“ Джордж Заняс и подчерта голямото значение, което „Юробанк“ придава на българския пазар, като един от трите пазара от изключителна важност за финансовата група, наред с Гърция и Кипър. 

„Изпратихме година, която бе много успешна за „Пощенска банка“.

Кредитният ни портфейл надхвърли 10 млрд. лв., което е ръст от 14,5 на годишна база и пазарен дял от 11,9 на сто.

Тази година също ще бъде изключително динамична за нас. Сделката за придобиването на българския клон на „БНП Париба Лични финанси“ ще ни позволи да заемем още по-стабилна позиция в „голямата четворка“ на банковия бизнес. През последните години

имахме серия от успешни сливания, с които доказахме, че консолидацията е процес, който рефлектира изцяло положително върху пазара и нашите клиенти,

които получават още по-бързи, изгодни, удобни и иновативни услуги от по-голяма институция, част от силна международна група“, каза Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на „Пощенска банка“.