Шепа ученици от плевенска гимназия нямат лаптопи и таблети

Новини
18:18 - 09 Ноември 2020
1241
Шепа ученици от плевенска гимназия нямат лаптопи и таблети

"Ситуацията с пандемията е много сложна, правим всичко възможно да върви учебния процес, макар дистанционно. Реалисти сме и се надяваме скоро да се завърнем отново в училище. Всички сме съгласни, че обучението трябва да се провежда в реална среда", заяви Малинка Маринова - директор на Професионална гимназия по туризъм в Плевен.

"Нямаме сигнали за ученици със симптоми, имахме миналия месец. Предприемаме всякакви мерки за опазване на здравето на учителите и персонала. Спазваме насоките на МЗ и МОН. Осигурени са маски, дезинфектанти и шлемове", допълни Маринова.

"Всичките ни ученици имат устройства, направихме анкета, в нея 85 ученици нямат лаптоп и таблет, но имат телефон, която използват за обучение в платформата "teams". Депутатът Пламен Тачев направи дарения за таблети", разказа директорът.

"Електронното обучение крие някакви рискове, не е най-качественото, но се надяваме да се върнем в училище, ние сме ПГ и практическите дисциплини не могат да се провеждат онлайн", сподели Малинка Маринова.