Шестима души загинаха в свлачище в Мексико

Свят
12:12 - 18 Септември 2024
490
Шестима души загинаха в свлачище в Мексико

Свлачище, причинено от обилни валежи причини смъртта на шестима души близо до столицата на Мексико, предаде Асошиейтед прес, като се позова на местните власти.

Свлачището в понеделник вечерта, активизирало се в селище северозападно от град Мексико, е нанесло щети на къща и на училищна сграда, се казва в изявление на местните власти. Жертвите са четирима мъже и две жени. Трима души са пострадали и са в болница.

Губернаторката на щата Делфина Гомес нареди да бъдат изпратени спасителни екипи и оперативни групи за сигурност, които да окажат подкрепа на засегнатите семейства.

Тази злополука се случва само няколко дни, след като в друго свлачище в същия щат в събота загинаха деветима души. Сред жертвите беше и 3-месечно бебе. Две деца на възраст 10 и 12 години, както и 34-годишна жена, бяха спасени. Наложи се да бъдат евакуирани повече от 100 души заради опасения от още свлачища.

Причинени от проливни дъждове свлачища представляват заплаха за населението в щата Мексико от началото на дъждовния сезон в края на юли.
Пороите предизвикаха проблеми и в някои градове, като например град Чалко. Там вследствие на безконтролно нарастване на населението и лошо поддържана инфраструктура дъждовна вода, примесена с отпадъчни води, наводни улици, домове и предприятия.