Шестима искат да седнат в стола на Хекимян

Ясен Дараков с най-големи мераци да стане шеф в Би Ти Ви

Актуални новини
17:30 - 24 Ноември 2023
18448
Шестима искат да седнат в стола на Хекимян

До половин дузина набъбнаха кандидатите за стола, който Антон Хекимян освободи в Би Ти Ви, научи Lupa.bg. Последният фаворит за поста е Ясен Дараков, който е дългогодишен кореспондент на телевизията в САЩ.

Името му като претендент за поста директор на новините се завъртя покрай негова публикация във фейсбук. В свой пост той пусна снимка с приятелите си отвъд Атлантика, придружена със следния текст:

„Последният ми Ден на благодарността тук за известно време. Толкова съм благодарна за всичките си приятели. И винаги за Първа Поправка”.

По неофициална информация той е получил обещание, че овакантеният пост се пази именно за него. В момента в телевизията тече конкурс за длъжността, като след Нова година Би Ти Ви новините вече трябва да имат нов шеф.

Освен Дараков обаче за привлекателната позиция в медията се спрягат още няколко имена.

„В телевизията постоянно вървят слухове – от Виктория Бехар, през Петър Нанев и Светослав Иванов до Асен Иванов... Всички обаче са в неведение и никой още не знае кой от тях ще изтегли шестицата от тотото”,

коментираха пред Lupa.bg служители в Би Ти Ви с уточнението, че сред кандидатите Виктория Бехар най-много се откроявала като професионалист.

Слуховете завъртяха даже името на бившата шефка на новините Люба Ризова, но според информацията на Lupa.bg тя е отказала отново да заеме тази позиция.

Всъщност най-амбициозен, но и най-скандален сред споменатите, е именно Ясен Дараков. През 2013 г. той участва и в основаването на телевизия BIT на братята Павел и Румен Вълневи. Неговата задача беше да изгради организацията й в САЩ. След основаването й той дори стана главен редактор на медията, но по-късно бе принуден да напусне след скандали за неуредени сметки и стана кореспондент на Нова телевизия, която също напусна през 2019 г.