Шестима видни българи наградени от президента

Орден "Стара планина" за писателя Владимир Зарев и баскетболиста Атанас Голомеев

Актуални новини
18:13 - 17 Октомври 2019
2203
Шестима видни българи наградени от президента

Шестима видни и изтъкнати българи в областта на науката, образованието, спорта, медицината и белетристиката бяха наградени днес от президента Румен Радев.

С орден „Стара планина“ първа степен бяха отличени писателят Владимир Зарев - за заслуги в областта на културата и изкуството, както и легендарният баскетболист Атанас Голомеев – за приноса му в областта на спорта. На церемонията акад. проф. Владимир Овчаров беше награден с орден „Св. св. Кирил и Методий“ огърлие за принос в развитието на медицинската наука и образование в България.

С орден „Св. св. Кирил и Методий“ първа степен държавният глава удостои акад. проф. доктор на техническите науки Чавдар Руменин за заслугите му в областта на науката. Вирусологът акад. проф. доктор на медицинските науки Ангел Гълъбов също беше отличен с орден „Св. св. Кирил и Методий“ първа степен за принос в сферата на образованието и науката.

Знак за виталността на нашата нация са успехите на световно ниво, които са постигнали видните българи, отличени днес с държавни отличия.