Шестимата на Ивелин прецакаха ИТН с ултитиматум за "Белене"

АЕЦ-ът се оказа разделителната линия за евентуална подкрепа към носителите на 3-ия мандат

Новини
12:02 - 30 Юли 2024
1534
Шестимата на Ивелин прецакаха ИТН с ултитиматум за "Белене"

Ултиматум, свързан с бъдещето на АЕЦ "Белене", се оказа препъникамъка за евентуалната подкрепа към ИТН от шестимата независими депутати напуснали "Величие". Единствено Красимира Катенчарова се отзова на срещата с ИТН и половин час въртя темата само около предложението на колегите й за строителство на атомна централа заедно с Украйна. Уверението от ИТН, че ще направят всичко възможно идеята да влезе в енергийна комисия обаче не бе достатъчно, а тя отказа да говори по други въпроси докато не види как се развива това.

В крайна сметка и шефът на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов каза, че повече няма да води разговори с тях.

"Не очакваме да срещнем друго освен политическо високомерие в този парламент, който е пълен с играчи, които са вече компрометирани. Дори да бъде избрано правителство с третия мандат не виждаме стабилност в основни приоритети, които да гарантират, че от ще успее да изпълни своите цели", заяви независимата депутатка. 

"Виждаме липса на амбиция дори да се провери дали това ще работи. Няма да подкрепим такова правителство, защото дори това, което е най-важно за нас - енергийната самостоятелсност и незавсимост на България,