Шимунджа: Лудогорец може много по-добре

Искам късмет на реванша, пожела си наставникът на Андерлехт Браян Ример

Спорт
11:08 - 17 Февруари 2023
1342
Шимунджа: Лудогорец може много по-добре

Наставникът на Лудогорец Анте Шимунджа говори след успеха с 1:0 над Андерхелхт в Лигата на конференциите. Специалистът изрази задоволство от аванса преди реванша, но изрази мнение, че футболистите му могат да играят много по-добре.

"Един труден мач срещу опонент, който иска да спечели. Имаме предимство, но това е само първият мач. Трябва да сме спокойни преди следващия сблъсък. Вярвам, че можем да играем много по-добре. Да, през първото полувреме създадохме три-четири много добри възможности, но не вкарахме още един гол. Не бях доволен от начина, по който играхме, след като падна гола. Андерлехт има много качествени футболисти. Ако бяхме вкарали още един-два гола, щяхме да се чувстваме много по-комфортно, но пак работата нямаше да е свършена. Бяхме анализирали Андерлехт много добре, те нямаха никакви положения през първите 45 минути.

Проблемът беше, че загубихме няколко първи топки, те бяха по-бързи, ние трябва да сме спокойни с топката в краката. Да, имахме пасове по земя, това е важно за нас, имаме добри играчи на контраатака, трябва да се възползваме от слабостите на съперника", каза Анте Шимунджа след срещата.

Наставникът на Андерлехт Браян Ример сподели, че е доволен от играта на неговия тим въпреки загубата с 0:1 от Лудогорец в Лигата на конференциите. Специалистът е на мнение, че късметът е попречил на белгийците да вземат нещо от срещата.

“Мисля, че изиграхме страхотен мач и играхме много силно. Лудогорец е много добър отбор, но ние доминирахме играта. Нямахме шанс, ударихме гредата, изпуснахме положения. Има такива дни. Не мисля, че Лудогорец имаха много шансове от това, което видях. В първите 15 минути ни създадоха проблеми, но след това доминирахме. Мисля, че нашето представяне трябваше да донесе резултат в повечето случай. Нищо не е загубено, тъй като следващата седмица е реваншът. Мисля, че ще е равностоен мач, но се надявам, че ще имаме повече късмет тогава”, каза Ример.