Шимунджа: Вече говорим за математика

Спорт
09:20 - 14 Октомври 2022
2403
Шимунджа: Вече говорим за математика

Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа беше доволен след победата на неговия отбор с 2:0 срещу ХИК Хелзинки в Разград в двубой от Лига Европа.

"Разбрахме се с момчетата, че искаме да играем. Това означава, че в Европа трябва да сме много агресивни и концентрирани през всичките 90 минути. Точно това беше ключово. Показахме колко са ни важни тези три точки. Вече говорим за математика, след като ние имаме 7 точки, а Рома е с 4. Трябва да запазим тази разлика, ако искаме да продължим в Лига Европа. Ще играем мач за мач", заяви словенският специалист.

"Срещу Бетис ще бъдем у дома, знаем испанците как играят. Трябва да бъдем на много високо ниво, ако искаме да вземем нещо. Кирил Десподов изигра много мачове, не се подготви много добре с нас. Чувстваше се уморен и реших да го запазя", обясни Шимунджа.

Авторът на втория гол Рик Джонатан също е оптимист за класирането напред в Лига Европа.

"Показваме с всеки един мач, че нашият отбор е добър. Трябва да си свършим нашата работа вкъщи и ако продължаваме да играем по същия начин и да печелим точки, ще се класираме", заяви крилото на Лудогорец.